Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


URB:ICON

 2. Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár

2013. április 10-13.
 
TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS EGY ÚJ KORSZAK KÜSZÖBÉN
 
A napjainkban zajló sokszínű paradigmaváltás világossá tette, hogy a magyar terület-, és településfejlesztésben új utakat kell keresni, hiszen az, eddigi formájában – lényegében állami, vagy Európai Uniós forrásokra támaszkodva - nem folytatható.
 
A magyar önkormányzatoknak a következő 2014-2020 közötti tervezési időszakban kell kialakítani, és a gyakorlatba átültetni a terület-, és településfejlesztés új, nagyrészt önfinanszírozó módját, az ehhez tartotó partnerség-építést, megtérülő finanszírozás-szervezést, kommunikációt, és egyéb, a fejlett országokban bevált módszereket.
 
ÖNKORMÁNYZATOK – PROJEKTEK - BEFEKTETÉS
 
Az URB:ICON Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár keretében a HUNGEXPO Zrt. a Magyar Urbanisztikai Tudásközponttal együtt, szeretne lehetőséget kínálni a magyar – és más Közép-Kelet-európai – önkormányzatok által már befejezett beruházási projektek, tervezett, de befektetőre váró projektek bemutatására.
 
A kiállítás várja projekt irodák, finanszírozással foglalkozó cégek, pályázati tanácsadó irodák részvételét, és minden olyan vállalkozást, amelyek valamilyen termékkel, szolgáltatással kapcsolódhatnak egy-egy terület-, településfejlesztési projekt megvalósításához.
 
BEFEKTETŐK A CÉLKERESZTBEN
 
A kiállítás célja az, hogy olyan fórumot teremtsen, ahol az önkormányzatok és tervezett projektjeik lehetséges partnerei és befektetői egymásra találnak. Ezt segíti az a konferenciaprogram is, mely az URB:ICON idején szintén helyet kap a Vásárközpontban.
 
KONFERENCIAPROGRAM TEMATIKÁJA
 
  • Területfejlesztés másként – A megyei önkormányzatok szerepe a települések fejlesztésében 2013. január 1. után.
  • A fenntartható finanszírozás – A következő tervezési időszak többségében visszatérítendő konstrukciói mellett, hogyan tehető önfenntartóvá a városfejlesztés.
  • Gazdálkodás örökségünkkel – Örökségünk védelme mellett, gazdálkodjunk is vele.
  • KKV-k, kis- és középvárosok a területfejlesztésben – Közepes és kisvárosok lobbi ereje.