Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Három új pályázati felhívás jelent meg!

2013.01.29

A napokban jelent meg három új energetikai pályázati kiírás, amely a környezetbarát és a megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését célozza. Az új lehetőségek Budapest és Pest megye kivételével az egész országban elérhetők. Az új kiírások mellett a decemberben meghirdetett energetikai felhívásokra is hamarosan lehet pályázni az ország minden régiójából!

A napokban megjelent három pályázati kiírás (KEOP-2012.-4.10.0/A, B, C) kiemelt célkitűzése ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító új rendszerek elterjedését és támogatni az épületek energia-felhasználásához és/vagy gazdasági-termelési technológiákhoz kapcsolódó napkollektoros rendszerek, napelemes rendszerek, illetve szilárd biomassza kazánok kiépítését, a már meglévő rendszerek energiaforrás-váltását, többletigény kielégítését, termelési folyamatokhoz kapcsolódó fejlesztést kisebb és nagyobb projektekre vonatkozóan egyaránt. A három pályázatra mindösszességében 35 milliárd Forint áll rendelkezésre. A támogatási igény minimum 1 millió és maximum 1 milliárd forint közötti lehet, függően a választott pályázati konstrukciótól. Az elérhető maximális támogatási arány mindhárom kiírás esetén 60-100% közötti a pályázó vállalkozás/szervezet jellegének és elhelyezkedésének függvényében.
A kiírásokra többek között vállalkozások, költségvetési szervek, nonprofit szervezetek pályázhatnak, legkorábban 2013. február 18-tól.
 
A decemberben megjelent három konstrukció közül kettő (KEOP-2012-5.5.0. A és B) az épületek hőtechnikai adottságainak javítására koncentrál. A támogatásra pályázhatnak mikro-, kis- és középvállalkozások, költségvetési szervek, költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek, valamint non-profit szervezetek. Az elérhető maximális támogatási arány 60-100% között van, függően a pályázó vállalkozás/szervezet jellegétől. Az igényelhető minimális támogatás 1 millió Forint, a maximum pedig 500 millió, vállalkozások esetében 50 millió Forint.
 
A harmadik pályázat (2012-KEOP-5.4.0.) szintén az energiahatékonyságot és az energiatakarékosság célozza, valamint ezzel együtt a helyi és nemzetgazdasági szintű CO2 megtakarítás fokozását a távhőtermelés és –szolgáltatás primeroldali infrastruktúrájának energetikai korszerűsítésével. A pályázaton távhőszolgáltató vállalkozások indulhatnak és az elnyerhető támogatás összege minimum 10 millió, maximum 1000 millió Forint lehet.
 
Érdeklik a részletek és nem szeretne lemaradni a lehetőségről?
Keresse munkatársainkat mielőbb, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére!