Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megjelent a „K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések” támogatása érdekében kiírt felhívás

2013.01.28

Az Új Széchenyi Terv keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet „K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések” címmel (VKSZ_12 kódszámmal).

A támogatás célja olyan stratégiai jelentőségű, hazánk versenyképességét növelő kutatás-fejlesztési tevékenységek támogatása, amelyek hozzájárulnak a hazai vállalkozások K+F tevékenységének ösztönzéséhez, a kutatói munkahelyteremtéshez, stratégiai jelentőségű, a közfinanszírozású kutatóintézetek K+F tevékenységének irányt szabó K+F együttműködések ösztönzéséhez, jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, ill. ezek prototípusainak kifejlesztéséhez. További cél az Új Széchenyi Terv Tudomány – Innováció Programjában kiemelt ágazatok hálózatainak erősítése, különösen a fejlesztési pólus és Nemzeti Technológiai Platform programok eredményeinek továbbvitele, a K+F célú működő tőke vonzásához, a globális nagyvállalatok nemzeti innovációs rendszerbe való jobb integrációjához, valamint a hazai beszállító kkv-k bekapcsolódásához a globális innovációs értékláncához.
A pályázat célkitűzéseinek elérése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap terhére 22 milliárd forintot biztosít.
 
A pályázatok benyújtása 2013. január 15-től a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2013. december 31-ig lehetséges.