Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pályázatok a gazdasági és társadalmi együttműködés erősítésére és a társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése érdekében

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelentek a TÁMOP-2.5.3.A-12/1-2 és TÁMOP-2.5.3.C-12/1 jelű, „Gazdasági és társadalmi együttműködés erősítése - A társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése” című pályázatok.

A kiírások célja a szociális párbeszédben és konzultációban résztvevő szervezetek kapacitásának megerősítése és együttműködésének elősegítése annak érdekében, hogy hatékonyan és felkészülten tudják képviselni a munkavállalók és munkáltatók érdekeit és legyenek képesek eredményesen becsatornázni véleményüket, javaslataikat a munkaügyi és szakpolitika alkotás folyamatába, illetve a döntéshozatalba.
A pályázatok további célja a munkavállalók, munkáltatók és vállalkozók alkalmazkodóképességének növelése az új munkajogi szabályozás alkalmazásának vizsgálatán, munkavállalói ismeretek oktatásán, valamint naprakész vállalkozói ismeretek elérhetővé tételén és vállalkozói konzultációk megszervezésén keresztül.
 
A pályázat meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg összesen 2870 millió Ft.
 
Ezen belül:
  • a TÁMOP-2.5.3.A-13/1 esetében 985,8 millió Ft a konvergencia régiókban.
  • a TÁMOP-2.5.3.A-13/2 esetében 284,2 millió Ft a Közép-magyarországi Régióban.
  • a TÁMOP-2.5.3.C-13/1 esetében 1600 millió Ft. A kiírásban rendelkezésre álló keretösszegéből a Közép-magyarországi Régióban 23,8% támogatás kerül felhasználásra az Operatív Programban rögzített arányosítás alapján.
A pályázatok benyújtása az „A” komponensek esetében 2013. január 14-től 2013. február 28-ig lehetséges. A pályázatok benyújtása és elbírálása egy szakaszban történik.
 
A pályázatok benyújtása az „C” komponens esetében 2013. január 14-től 2013. február 28-ig lehetséges. A pályázatok benyújtása és elbírálása egy szakaszban történik.