Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Projektgenerálás

Projektgenerálási szolgáltatásunk nagy segítséget jelent azoknak a szervezeteknek, amelyek ki akarják használni a támogatási programok kínálta finanszírozási lehetőségeket, de még nem körvonalaztak olyan fejlesztési ötleteket, amelyek támogathatóak lennének, vagy esetleg csak a megoldandó problémákat azonosították.

A projektgenerálás elsősorban a projektötletek azonosítását, összegyűjtését és rendszerezését foglalja magában az azonosított problémák, a rendelkezésre álló fejlesztési elképzelések, stratégiai fejlesztési koncepciók és egyéb háttéranyagok alapján, valamint az európai uniós támogatási területeket tartalmazó Új Magyarország Fejlesztési Tervben (ÚMFT), illetve annak operatív programjaiban foglaltakkal összhangban.
 
A szolgáltatás megvalósítása általában interaktív projektgyűjtő műhelymegbeszélések, szakértői egyeztetések keretében történik a lehetséges projektek megvalósításának helyszínén, az érintett és érdekelt helyi szakemberek és döntéshozók részvételével.
 
A pályázó intézmények szakértőinek moderálásával lezajló műhelymegbeszélések során a résztvevők megismerkednek a projektkészítési technikákkal és a pályázati lehetőségekkel, majd a rendelkezésre álló európai uniós pályázati források tükrében megvizsgálják a fejlesztési stratégiához illeszkedő projektötleteket és megvitatják a megvalósítandó fejlesztések konkrét tartalmát és ütemezését.
 
A projektötletek kidolgozása során a logikai keretmátrix módszerét alkalmazzuk. A műhelymunka eredményeképp létrejött projektlistát szakértőink egységes munkatervben összegzik, felmérik a szinergikus hatásokat, végrehajtják a részvétel-elemzést. Így a folyamat végén a megrendelő a pályázati lehetőségekhez igazított, átgondolt, strukturált, összehangolt projektlistával és a fejlesztési elképzeléseket külön-külön alapszinten összefoglaló projektleíró lapokkal rendelkezik.
 
A projektgenerálás legfontosabb lépései:
 
  • problémák azonosítása,
  • projektötlet-gyűjtés,
  • szinergia-elemzés,
  • előkészítettség-elemzés,
  • megvalósítási, cselekvési terv elkészítése.

     

A fenti lépések elvégzését követően hozható döntés a különböző projektek részletes kidolgozásának elindításáról.