Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Projektmenedzsment

A projektciklusban döntő jelentőségű a projekt szabályszerű megvalósításának pénzügyi, szakmai és adminisztratív segítése. Szakértőink a projekt jóváhagyásától, illetve a támogatás odaítélésétől egészen a projekt lezárásáig elvégzik a pályázati projektmenedzsmenttel kapcsolatos feladatokat, melyek a következő főbb tevékenységeket foglalhatják magukban:

  • javaslattétel munkafolyamatok és ütemtervek kialakítására,
  • támogatási szerződés megkötésének szakértői támogatása,
  • közreműködés a közbeszerzési eljárások lefolytatásában,
  • az előrehaladási jelentések és kifizetési kérelmek összeállítása,
  • közreműködés a pénzügyi projektmenedzsmentben, valamint a végső pénzügyi elszámolás és a záró beszámoló elkészítésében,
  • a felelős hatóságok és az európai uniós szervek által a projekt végrehajtása során megkövetelt feladatok megfelelő teljesítésének biztosítása,
  • projekttalálkozók keretében egyeztetések szervezése, lebonyolítása és részvétel az egyeztetéseken,
  • közreműködés a projekt pályázati szempontból történő szakmai és pénzügyi felügyeletében a támogatási szerződésben szereplő zárási időpontig (belső értékelési rendszer kialakítása és működtetése, monitoring).
Amennyiben ügyfelünk belső erőforrásaiból, saját maga kívánja menedzselni az adott projektet, tanácsadóink igény szerint szakértői nap alapján elszámolt tanácsadási szolgáltatást nyújtanak a felsorolt területeken a projekt sikeres megvalósulásának elősegítése érdekében. A tanácsadási szolgáltatás magában foglalhatja az egyes részfeladatok (pl. pénzügyi menedzsment) teljes körű ellátását, illetve a beszámolók ellenőrzését, minőségbiztosítását vagy a döntések előkészítését.
 
A projekt megvalósítására projektmenedzsment-csapatot állítunk fel, amely az igényelt szolgáltatások körétől függően 1-3 főből áll. A projektmenedzsment-feladatok elvégzésére ütemtervet készítünk, egyben meghatározzuk a legfontosabb feladatokat és a hozzájuk kapcsolódó felelősségi köröket. A folyamatos, gördülékeny munkavégzés érdekében fontosnak tartjuk a folyamatos kapcsolattartás biztosítását ügyfeleink illetékes munkatársaival.